Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Δεν θα κληθεί ο καθηγητής Μπάφας για αντεξέταση

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο συνεχίστηκε  σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το πολύκροτο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Στη σημερινή δικάσιμο το δικαστήριο ανακοίνωσε  την απόφαση του για την μαρτυρία του Καθηγητή Γιώργου  Μπάφα εκπρόσωπου της Γερμανικής εταιρείας AWATECH ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
Το δικαστήριο έκρινε πως δεν φαίνεται εύλογο ή αναγκαίο για σκοπούς απονομής της δικαιοσύνης να κλητευθεί ο Καθηγητής Γιώργος Μπάφας ενώπιον του Κακουργιοδικείου για κατάθεση και αντεξέταση.
Το δικαστήριο είπε, πως η Κατηγορούσα αρχή μπορεί να καλέσει τους μάρτυρες κατηγορίας να καταθέσουν, να τους καλέσει και να τους προσφέρει για αντεξέταση ή να μην τους καλέσει καθόλου.
Η κατηγορούσα αρχή , είπε το δικαστήριο, δεν  έχει την υποχρέωση να καλέσει μάρτυρα για να δώσει στην υπεράσπιση μαρτυρικό υλικό.
Δεν υπάρχει κανένας που να υποχρεώνει την Κατηγορούσα αρχή να προσφέρει μάρτυρα στην υπεράσπιση για να καταστρέψει την υπόθεση  της κατηγορούσας αρχής, απεφάνθη το δικαστήριο.
Η διαδικασία συνεχίζεται.

κυπε