Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τελέστηκε η κηδεία του πιλότου Άριστου Σωκράτους



Σε κλίμα βαθύτατου πένθους τελέστηκε σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, η κηδεία του 38χρονου πιλότου Άριστου Σωκράτους, ο οποίος σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της 19ης Μαρτίου, κατά τη διαδικασία προσγείωσης του μοιραίου Boeing 737-800 της αεροπορική Flydubai, στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία.


Δεκάδες συγγενείς και φίλοι είπαν το στερνό αντίο στον Άριστο, ο οποίος δεν πρόλαβε να δει το γιο του, που γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 2016 και ο οποίος θα φέρει πλέον το όνομα του, Άριστος-Μάριος Σωκράτους. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.

"Χάσαμε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της οικογένειας μας, το στήριγμα μας", ανέφερε στον επικήδειο λόγο της η ξαδέλφη του, Έλενα Βαλλιάνου, η οποία είπε πως ο Άριστος ήταν ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, με αξιοπρέπεια, με αρχές, ειλικρινής και καλόκαρδος.

"Πάντα η έγνοια του ήταν πώς να βοηθάει γνωστούς και άγνωστους χωρίς κανένα όφελος, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "αυτός ο χαμός σου έπρεπε και μπορούσε να αποφευχθεί και αυτές οι ευθύνες θα αναζητηθούν, γιατί υπάρχουν".

Είπε ακόμη πως ο νεογέννητος γιος του Άριστου, που πλέον φέρει το όνομα του, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο από το οποίο όλοι παίρνουν δύναμη και διαβεβαίωσε τον ξάδελφο της πως "θα τον μεγαλώσουμε με πολλή αγάπη και θα τον διδάξουμε με πρότυπο εσένα, τον πατέρα του, με τις ίδιες αξίες, την ίδια αξιοπρέπεια και το μεγαλείο της ψυχής σου".

Τον Άριστο αποχαιρέτησε επίσης η αδελφή του, Ντίνα Σωκράτους, η οποία ανέφερε ότι ο αδελφός της ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος, "ήταν περισσότερο από αδελφός για μένα, ήταν μια πατρική μορφή που στάθηκε δίπλα μου, που με προστάτευε και με καθοδηγούσε, λες και ήμουν παιδί του".

Πρόσθεσε ακόμη πως ο Άριστος είχε όνειρο από μικρό παιδί να γίνει πιλότος, "αγαπούσε τις μηχανές, ήθελε περισσότερα από τη ζωή, επιθυμούσε να εξερευνήσει τον κόσμο και να δει πράγματα και αυτό ακριβώς έκανε", ενώ σημείωσε πως "λάτρευε τη ζωή και τη ζούσε στο έπακρο, ήταν η ψυχή της παρέας, ποτέ δεν παραπονιόταν, ήταν θετικός, χαρισματικός, εξωστρεφής, ευγνώμων, κοινωνικός και πάντα είχε χρόνο για τους άλλους".

Για το επαγγελματικό του ήθος, μίλησε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, ο οποίος είπε πως οι γονείς του πρέπει να είναι περήφανοι γιατί ο Άριστος ήταν εξαιρετικός σαν άνθρωπος και φίλος αλλά και σαν υπάλληλος της εταιρείας, η οποία, όπως σημείωσε, θα συνεχίσει να στηρίζει την οικογένεια με όποιο τρόπο μπορεί και θα τιμά τη μνήμη του.

Ήταν αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του, ένας άριστος άνθρωπος, είπε ο εκπρόσωπος της Flydubai, προσθέτοντας ότι ήταν χαρισματικός, ενέπνεε αυτοπεποίθηση, επεδείκνυε πραγματικό ενδιαφέρον, ήταν αγαπητός από όλους και ήθελε να βοηθά τους συνανθρώπους του.

Η κηδεία του Άριστου Σωκράτους τελέστηκε τρεις και πλέον μήνες μετά το δυστύχημα, λόγω της καθυστέρησης από πλευράς ρωσικών Αρχών στην ταυτοποίηση των 62 θυμάτων.


κυπε