Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δείτε γιατί πέρασαν χειροπέδες σε 36χρονη

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 36χρονης από τη Λευκωσία, η οποία φέρεται να αποσπούσε χρηματικά ποσά από άνεργους, με την υπόσχεση ότι θα τους εξεύρει εργασία στο λιμάνι της Λεμεσού.
Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία Λεμεσού εξετάζει τέσσερις καταγγελίες, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, έγιναν νέες καταγγελίες και σε άλλες Επαρχίες.

Την υπόθεση κατήγγειλε πρώτος 25χρονος από τη Λεμεσό, σύμφωνα με τον οποίον η 36χρονη του απέσπασε 1670 ευρώ, ποσό το οποίο όπως του ανέφερε αφορούσε τα έξοδα για το ταξίδι, τη διαμονή  και τα μαθήματα που θα παρακολουθούσε στην Αθήνα από ιδιωτική εταιρεία, ώστε να μπορέσει να του εξασφαλίσει εργασία στο λιμάνι Λεμεσού ως φρουρός ασφαλείας.
Η ύποπτη φέρεται να απέσπασε επίσης χρηματικό ποσό 1790 ευρώ από την 33χρονη αδελφή του πρώτου παραπονούμενου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αναφέροντας της πως έτσι θα της εξασφάλιζε και αυτής μια θέση εργασίας στο λιμάνι Λεμεσού.
Το ίδιο χρηματικό ποσό φαίνεται να έδωσε στην 36χρονη ένας ακόμη άνεργος, καθώς και 400 ευρώ ως προκαταβολή για την αδελφή του, η οποία επίσης ενδιαφερόταν να εργαστεί ως φρουρός ασφαλείας στο λιμάνι Λεμεσού.
Όταν δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση από την ύποπτη, οι παραπονούμενοι κατήγγειλαν τις υποθέσεις στο ΤΑΕ Λεμεσού, το οποίο εντόπισε και συνέλαβε χθες την 36χρονη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε σήμερα την 4ήμερη κράτηση της για διευκόλυνση του ανακριτικού έργου.
Όπως εξάλλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, άρχισαν να φθάνουν καταγγελίες και σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις για εξαπάτηση πολιτών από την 36χρονη, ενώ έκανε έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην δίνει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χωρίς διασφαλίσεις και χωρίς αποδείξεις.
Κάλεσε δε πολίτες που μπορεί να έδωσαν για τον ίδιο σκοπό χρήματα στην ύποπτη, να επικοινωνήσουν με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό

κυπε