Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Η Πορτογαλία πέρασε στους "4" του Euro του 2016



Η Πορτογαλία πήρε απόψε την πρόκριση στους "4" του Euro του 2016 επικρατώντας στη διαδικασία με 5-3 των πέναλτι της, αφού στην κανονική διάρκεια του όπως και στην παράταση ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 1-1. Ήρωας του αγώνα ο τερματοφύλακας Πατρίσιο που απέκρουσε το 4ο στη σειρά πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπλαστσικόβσκι. Τώρα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αναμένει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά που θα προκύψει από τον αυριανό αγώνα ανάμεσα σε Ουαλία και Βέλγιο.


Ο αποψινός αγώνας ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για την Πολωνία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 2 μόλις λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από τη λάθος εκτίμηση του Σοάρες στα δεξιά σε μακρινή μπαλιά, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γκροσίτσκι που πήρε τη μπάλα και με μια συρτή σέντρα βρήκε τον Λεβαντόφσκι στο ύψος του πέναλτι ο οποίος με σουτ βρήκε δίκτυα για πρώτη φορά στο Euro.

Η ισοφάριση για την Πορτογαλία του Σάντος ήρθε στο 33` με τον 18χρονο Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος πήρε την πάσα από τακουνάκι του Νάνι και από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα Πολωνού αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι.

Στο β` ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν είχαν την ίδια απόδοση όπως στο πρώτο, είχαν μοιρασμένη κατοχή αλλά και λιγοστές ευκαιρίες. Από τις λίγες καλές στιγμές του β` ημιχρόνου ήρθε στο 86` όταν ο Μουτίνιο με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βρήκε τον Ρονάλντο τελείως μόνο απέναντι στον Φαμπιάνσκι, με τον άσσο των Πορτογάλων όμως να μην καταφέρνει να βρει την μπάλα για να σκοράρει.

Ίδιο το σκηνικό του αγώνα και στην ημίωρη παράταση, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα μετόπισθεν παρά στον δημιουργικό τομέα. Ετσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτος στη διαδικασία εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Από τους Πολωνούς το πρώτο και εύστοχο πέναλτι εκτέλεσε ο Λεβαντόφσκι. Το δεύτερο πέναλτι για τους Πορτογάλους εκτέλεσε εύστοχα ο Σάντσες, ενώ εύστοχος στο δεύτερο πέναλτι ήταν και ο Μίλικ για τους Πολωνούς. Εύστοχο ήταν και το τρίτο πέναλτι για τους Πορτογάλους με τον Μουτίνιο όπως και για τους Πολωνούς με τον Γκλίκ. Στο τέταρτο πέναλτι ο Νάνι ευστόχησε ενώ ο Πολωνός Μπλαστσικόβσκι αστόχησε, αφού ο Πατρίσιο έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε. Στο τελευταίο πέναλτι ο Κουαρέσμα ευστόχησε και έστειλε τους Ιβηρες στον ημιτελικό.

Πολωνία: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέϊτσικ, Μπλαστσικόβσκι, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι, Μίλικ

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Σοάρες, Πέπε, Φόντε, Ελιζέου, Γ. Καρβάλιο, Α. Σίλβα, Σάντσες, Μάριο, Νανί, Ρονάλντο


κυπε