Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο σήμερα



Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις,  κυρίως στα ορεινά.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3  μποφόρ,  για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια,  μέχρι ισχυροί 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40  βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33  στα δυτικά,  γύρω στους 35  στα υπόλοιπα παράλια και στους 30  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί,  ασθενείς 3  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24  βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη ∆ευτέρα,  την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες,  θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο τη ∆ευτέρα και την Τρίτη και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη.