Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Δείτε τι δήλωσε ο Ερντογάν μέσω skype



Έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους  πραξικοπηματίες απεύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας  στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μέσω skype.

 
 Ο Ερντογάν είπε πως πρόκειται για "απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων  δυνάμεων" και ότι "με την απάντηση που θα δώσει ο λαός, θα δοθεί η δέουσα  απάντηση".  Ο Ερντογάν είπε πως οι "πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους  στα δικαστήρια και τόνισε: "Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το  στόχο τους".
 
Eξάλλου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε με ανάρτηση του στο  Twitter πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν στην απόπειρα πραξικοπήματος  που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ακόμη  και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.
 
Πρόσθεσε πως πολλά σημαντικά κτίρια βρίσκονται υπό πολιορκία. Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ανεχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ενάντια στην δημοκρατία.


kype