Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Δημοτικοί υπάλληλοι τσεπωναν εισπράξεις


Στη σύλληψη δυο υπαλλήλων του Δήμου Λεμεσού, οι οποίοι φέρεται να οικειοποιούνταν τις εισπράξεις για το τέλος των δέκα ευρώ
που ο Δήμος χρεώνει στους δημότες, για χρήση του σκυβαλότοπου στο Βατί, χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις, προχώρησε η Αστυνομία Λεμεσού. Σε έκτακτη συνεδρία του το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε τους δυο υπό διαθεσιμότητα για ένα μήνα.

Οι υποψίες εναντίον των δυο υπαλλήλων ηγέρθησαν αρχικά πριν από δυο χρόνια, μετά από λογιστικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε κατακόρυφη πτώση των εισπράξεων στον σκυβαλότοπο στο Βατί, ενώ από έρευνα που έγινε το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου 2015, φέρεται πως οι δυο υπάλληλοι οικειοποιήθηκαν τις μέρες εκείνες εισπράξεις 128 και 75 ευρώ αντίστοιχα.

Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και δεκασμός, ενώ ανακρινόμενοι οι δυο ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Εν τω μεταξύ σε έκτακτη συνεδρία του, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού αποφάσισε όπως οι δυο υπάλληλοι του τεθούν υπό διαθεσιμότητα για περίοδο ενός μήνα, για διευκόλυνση των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πηγή: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/350168/lemesos-xeiropedes-se-dimypallilous-tseponan-eisprakseis#.dpuf