Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην ΤουρκίαΟ Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε το Σάββατο ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «υπό πλήρη έλεγχο», αφότου η κυβέρνηση αντιμετώπισε στρατιωτικό πραξικόπημα που είχε ως στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης.


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του στην Άγκυρα και πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, καθώς και τον κορυφαίο Στρατηγό της Τουρκίας έξω από τα γραφεία του, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι «η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο».

Την ίδια ώρα, σε τηλεγραφικές μεταδόσεις του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης ότι οποιαδήποτε χώρα σταθεί στο πλευρό του κληρικού Γκιουλέν δεν θα είναι φίλη της Τουρκίας και θα θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Τουρκία.

Μεταδίδει επίσης ότι ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 20 νεκροί και 30 τραυματίες μεταξύ αυτών που συνωμότησαν για το πραξικόπημα, καθώς και ότι αυτοί που αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά του πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί.

Η θανατική ποινή δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα της Τουρκίας, αλλά θα πρέπει η χώρα να μελετήσει το ενδεχόμενο νομοθετικών τροποποιήσεων για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, είπε.


κυπε