Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δείτε ποιοι και για πόσες μέρες κατέληξαν στο κελί για την απόπειρα φόνου Λετονού στη Λεμεσό



Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών προσώπων από την Πολωνία, οι οποίοι συνελήφθηκαν σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε βάρος 37χρονου Λετονού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 
Οι τρεις ύποπτοι, ηλικίας 37, 60 και 39 ετών, διαμένουν στην ίδια περιοχή και αν και αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, οι καταθέσεις τους είναι - σύμφωνα με την Αστυνομία- εντελώς αντιφατικές.
 
Σημαντικό στοιχείο για τις εξετάσεις της Αστυνομίας θεωρούνται κηλίδες αίματος που εντοπίζονται στο χώρο διαμονής του πρώτου υπόπτου, στη διαδρομή προς το γειτονικό πάρκο όπου εντοπίστηκε το θύμα, αλλά και σε μεγάλο κομμάτι ξύλου που εντοπίστηκε σε άγρια βλάστηση.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο Λετονός μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο από φιλικό του πρόσωπο σε υπό ανέγερση κατοικία, όπου παράνομα διαμένει ο πρώτος ύποπτος, για να του επιστρέψει χρηματικό ποσό 60 ευρώ, από ένα σύνολο 70 ευρώ που είχε δανειστεί.
 
Ο πρώτος ύποπτος αναφέρει στην κατάθεση του πως ήταν μόνος του στην οικία και απλά πήρε τα χρήματα από τον 37χρονο και τον αποχαιρέτησε, ισχυρισμός που καταρρίπτεται από την κατάθεση του 60χρονου δεύτερου υπόπτου, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρισκόταν μαζί με τον τρίτο ύποπτο στο σπίτι του πρώτου υπόπτου για να γιορτάσουν τα γενέθλια του και έπιναν αλκοολούχα ποτά μαζί με τέταρτο πρόσωπο που δεν γνώριζε και του οποίου τα χαρακτηριστικά και τα ρούχα που φορούσε ομοιάζουν με αυτά του θύματος. Ισχυρίζεται επίσης ότι αναχώρησε πρώτος από το χώρο και δεν γνωρίζει τι επακολούθησε, ενώ εξέφρασε άγνοια για κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν σε κοντό παντελονάκι που φορούσε.
 
Εντελώς διαφορετική εκδοχή έδωσε ο τρίτος ύποπτος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν στο σπίτι του πρώτου υπόπτου και ότι εδώ και δυο μέρες απουσίαζε από το γειτονικό σπίτι όπου διαμένει, γιατί τον φιλοξενούσε ένα φιλικό του πρόσωπο, το οποίο δεν κατονομάζει. Ανέφερε δε ότι γνώριζε πως το θύμα χρωστούσε χρήματα στον 37χρονο και ότι πριν τρεις μέρες είχαν όλοι συναντηθεί στην οικία του πρώτου υπόπτου, όπου ο Λετονός είχε δώσει υπόσχεση να ξοφλήσει το χρέος του.
 
Η Αστυνομία εντόπισε επίσης κηλίδες αίματος και σε δυο χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία όπως ανέφερε ο πρώτος ύποπτος αποτελούν μέρος των χρημάτων που του επέστρεψε το θύμα, ενώ ίχνη αίματος εντοπίστηκαν και στις πατούσες του.
 
Από τους υπόπτους παραλήφθηκαν ως τεκμήρια τα κινητά τους τηλέφωνα και θα ζητηθεί έκδοση άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν.
 
Οι τρεις ύποπτοι δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών.



κυπε