Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ξέσπασε πυρκαγιά στο Νοσοκομείου Αμμοχώστου



Πυρκαγιά στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, το απόγευμα της Κυριακής, οδήγησε στην εκκένωση των θαλάμων, καθώς μαύροι καπνοί εξαπλώθηκαν διαμέσου του συστήματος εξαερισμού.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά στις 16.57 και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Παραλιμνίου ‘’Λοχία Αδάμου Αδάμος’’ με τρία πυροσβεστικά οχήματα.
 
Στις 16.59 υπήρξε άφιξη των οχημάτων και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ήταν σε δωμάτιο  με πίνακα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και UPS και σε χώρο με ρεύμα ψηλής τάσης.
 
Χρησιμοποιούνται 3 αναπνευστικές συσκευές και συσκευή εξαερισμού θετικής πίεσης.
 
Προστίθεται ότι η πυρκαγιά, λόγω της φύσης της, προκάλεσε μαύρους καπνούς που μεταφέρθηκαν διαμέσου του συστήματος εξαερισμού σε θαλάμους οι οποίοι εκκενωθήκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.



Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο δημόσιο νοσηλευτήριο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής.
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Κεττής ανέφερε ότι λόγω της πυρκαγιάς «πολύ λίγος καπνός επηρέασε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, το Παθολογικό Τμήμα και το Τμήμα Νεογνών της Παιδιατρικής Πτέρυγας».
 
Πρόσθεσε ότι «συνολικά 21 άτομα μετακινήθηκαν από τους θαλάμους όπου ευρίσκονταν. Πιο συγκεκριμένα πέντε νεογνά μετακινήθηκαν σε καθαρό χώρο του Νοσοκομείου, ενώ άλλα 16 άτομα από τα τμήματα του Νοσοκομείου που επηρεάστηκαν από τον καπνό, μετακινήθηκαν σε ανοικτό χώρο».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος και δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία» αναφορικά με την κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα η Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό «Λοχία Αδάμου Αδάμος» στο Παραλίμνι.
 
Με την άφιξη των πυροσβεστών στο  Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ήταν σε δωμάτιο  με πίνακα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και UPS και σε χώρο με ρεύμα ψηλής τάσης.
 
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες οι οποίοι χρησιμοποίησαν τρείς αναπνευστικές συσκευές και συσκευή εξαερισμού θετικής πίεσης.
 
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα εξακριβωθούν αύριο από τις έρευνες που θα διενεργήσει η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία


κυπε