Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Νέα επιχείρηση του Δήμου Πάφου στο κέντρο της πόλης. Όλες οι λεπτομέρειες



Επιχείρηση απομάκρυνσης οικογενειακής επιχείρησης μηχανημάτων και βαρέων οχημάτων, δίπλα από το κτίριο όπου στεγάζεται το Μαρκίδειο Θέατρο στο κέντρο της Πάφου, το οποίο κατεδαφίζεται και δημιουργείται το νέο Δημοτικό Θέατρο, διενήργησε ο Δήμος Πάφου από νωρίς το πρωί, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.


Η επιχείρηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα και με την έντονη παρουσία της Αστυνομίας.
Τα συνεργεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών προσπάθησαν σήμερα να απομακρύνουν την επιχείρηση, που ανήκει στους Ανδρέα και Νεόφυτο Αργακιώτη, από την περιοχή (μηχανήματα, βαρέα οχήματα κ.ά.) επειδή έληξε η σύμβαση του χώρου και δεν τους έχει ανανεωθεί.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, έγινε βεβιασμένη κίνηση από πλευράς Δήμου Πάφου και Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών υπηρεσιών, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη νομική διαδικασία εν αναμονή των δύο ιεραρχικών προσφυγών, αφενός προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την απόρριψη της πρώτης προσφυγής από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφετέρου για ξεχωριστό διάταγμα που υπήρχε σε βάρος της επιχείρησης με ημερομηνία 27 Ιουνίου. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών -  Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου “η νόμιμη ανάκτηση του υποστατικού και χώρου στα οποία δραστηριοποιείτο ο  κ.  Αργακιώτης γίνεται, αφού ακολουθήθηκαν καθόλα νόμιμες διαδικασίες”.

Έγινε τερματισμός των Συμβάσεων Μίσθωσης του κ. Ανδρέα Αργακιώτη μετά από σχετική προειδοποίηση, αφού ο ίδιος είχε -όπως αναφέρει η ανακοίνωση Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών-  “εκχωρήσει δικαίωμα χρήσης σε τρίτα πρόσωπα (στο υιό του και στα εγγόνια του) χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού δεν πρόκειται για εκτοπισμένα πρόσωπα και αφού δεν είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες από την Αρμόδια Αρχή”. 

Μετά την απόφαση για τερματισμό της Σύμβασης Μίσθωσης του, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπέβαλε Ιεραρχική Προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε από την εξ΄ Υπουργών Επιτροπή.

Ο κ. Αργακιώτης ενημερώθηκε σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο και του δόθηκε εύλογος χρόνος για να εγκαταλείψει το τ/κ υποστατικό και χώρο οικειοθελώς, πράγμα το οποίο παρέλειψε να πράξει.

Ακολούθησε νέα προσφυγή από το Δικηγόρο του κ. Αργακιώτη και ο Αν. Διευθυντής  Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών, δυνάμει εκχώρησης εξουσιών από τον Κηδεμόνα Τ/κ Περιουσιών, αποφάσισε απόρριψη του αιτήματος του και άμεση ανάκτηση, βασιζόμενος σε πρόσφατη Γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία η καταχώρηση Ιεραρχικής Προσφυγής ή προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ότι μπορούν να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του περί Τ/Κ Περιουσιών Νόμου(Άρθρο 15).

Όσον αφορά στον ισχυρισμό του Δικηγόρου του κ. Αργακιώτη για επικοινωνία με την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών Πάφου και ότι του αναφέρθηκε ότι χάθηκε ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης, τούτο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αναφέρει με την ανακοίνωση της η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών.  

Ο Δικηγόρος του κ. Αργακιώτη, συνεχίζει η ανακοίνωση, επικοινώνησε με Λειτουργό του Γραφείου της Υπηρεσίας πριν τις 7.30 π.μ., η οποία ανέφερε ότι θα βρει το φάκελο από το Αρχείο για να του δώσει λεπτομέρειες και ότι θα επικοινωνήσει μαζί του η ίδια, πράγμα το οποίο έπραξε. 

Κακώς ερμηνεύθηκε από τους εμπλεκόμενους ότι ο φάκελος απωλέσθη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, νέα τροπή λαμβάνει πλέον η υπόθεση απομάκρυνσης της επιχείρησης βαρέων οχημάτων Αργακιώτη από την περιοχή του Μαρκιδείου Θεάτρου μετά το προσωρινό διάταγμα αναστολής οποιαδήποτε εργασίας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης την οποία εξασφάλισαν σήμερα οι παραπονούμενοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Το διάταγμα, το οποίο εκδόθηκε τις μεσημβρινές ώρες, είναι εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και των λειτουργών του κλάδου διαχείρισης τ/κ περιουσιών, Βάνας Παπαδοπούλου, Χαράλαμπου Σπανού και Μάκη Οικονομίδη, και απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο που διαχειρίζεται η οικογένεια.


κυπε