Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Αντιπαράθεση δημάρχου Πάφου και τμήματος αρχαιοτήτωνΤο Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Αρχαιοτήτων κάλεσε σήμερα το Δήμαρχο Πάφου να υποβάλει στοιχεία ενώπιον των αρμόδιων οργάνων της Δημοκρατίας για τις κατηγορίες που διατυπώνει σε βάρος του Τμήματος και των λειτουργών του, αλλιώς να αποσύρει τις κατηγόριες.


Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο εκφράζει ανησυχία και απαρέσκεια για τις «σοβαρότατες κατηγορίες» που δημόσια διατυπώνει τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Πάφου.

«Τα όσα καταμαρτυρεί ο κύριος Φαίδωνος προσβάλλουν την ηθική υπόσταση και την επαγγελματική αξιοπρέπεια μελών μας, χωρίς την απαραίτητη στοιχειοθέτηση. Καταδικάζονται δημόσια χαρακτήρες και κατονομάζονται `ένοχοι`, χωρίς να έχει προηγηθεί η νενομισμένη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Διατυπώσεις του τύπου `πληροφορήθηκα ότι` ή `άκουσα ότι` σαφώς και δεν αποτελούν υπεύθυνη στάση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα» σημειώνει το Συμβούλιο.

Τονίζει παράλληλα ότι «ο δημόσιος έλεγχος πρέπει να ασκείται μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών. Δεν είναι ωφέλιμο άνθρωποι με εξουσία και προνομιακή πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προχωρούν σε ατεκμηρίωτες κατηγορίες και δημόσιες καταδίκες».

Στην προκείμενη περίπτωση, αναφέρει, «είναι πεποίθησή μας πως οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί θα πρέπει να υποβληθούν ενώπιον των αρμόδιων οργάνων της Δημοκρατίας με τη δέουσα στοιχειοθέτηση, για πλήρη διερεύνηση. Σε αντίθετη περίπτωση οι όποιες κατηγορίες θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα».


κυπε