Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στην Νίκαια



Στους 84 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών ενώ 18 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).


Ο οδηγός του φορτηγού που το οδήγησε εναντίον του πλήθους ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Ο οδηγός ήταν 31 ετών και είχε γεννηθεί στην Τυνησία, αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο οδηγός άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γαλλία παρατείνεται για άλλους τρεις μήνες.

Ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο Ολάντ. "Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας", αναφέρει.

Ο Γερμανός ΚΕ έγραψε στο twitter του ότι η φρίκη για την επίθεση στη Γαλλία δεν περιγράφεται με λόγια.

Σε μια άλλη εξέλιξη το ΥΠΕΞ της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι κανένας Γερμανός δεν έχει διαπιστωθεί -για την ώρα- ότι βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια. Οι προξενικές αρχές στη Μασσαλία βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν πληγεί Γερμανοί", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) εκπρόσωπος του Υπουργείου.


κυπε