Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Δείτε σε τι μετατρέπει ο Ερντογάν το πατρικό του Γκιουλέν!

«Πόλεμο» έχει κηρύξει στον Φετουλάχ Γκιουλέν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ετσι, εν μέσω εκκαθαρίσεων σε στρατό, δικαιοσύνη, Δημόσιο και «λουκέτου» σε εκατοντάδες τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να μετατρέψει το πατρικό σπίτι του Γκιουλέν -του ανθρώπου που κατηγορεί ότι υποκίνησε το πραξικόπημα- σε… δημόσιες τουαλέτες.

Ο συγγραφέας, κληρικός και πολιτικός Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει σήμερα στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μονοκατοικία στο τουρκικό χωριό Κορουτζούκ, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Ερζερούμ.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εκατοντάδες βιβλία που έχει γράψει ο αυτοεξόριστος κληρικός και πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν έχουν «πεταχθεί» από τους ιδιοκτήτες τους σε ποτάμια ή ριχθεί στην πυρά, σε μία προσπάθεια των Τούρκων πολιτών να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Τούρκο πρόεδρο και να εκφράσουν το μίσος του για τους εχθρούς του.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Beyaz Gazete, o οποίος υποστηρίζει την κυβέρνηση, η μετατροπή του πατρικού σπιτιού του κ. Γκιουλέν σε τουαλέτες θα γίνει κατόπιν απαίτησης των κατοίκων του χωριού. Μαθαίνοντας το νέο από μία πηγή του, ο δημοσιογράφος Latif Simsek πίστεψε αρχικά ότι επρόκειτο για αστείο. Στη συνέχεια όμως, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας κάλεσε τον δήμαρχο του Ερζερούμ, που επιβεβαίωσε την πληροφορία.

http://ikypros.com/