Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Στο κακουργιοδικείο Λεμεσού η εκδίκαση της υπόθεσης του τριπλού φονικού

Με κατάθεση των παραδεκτών γεγονότων άρχισε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η εκδίκαση της υπόθεσης του τριπλού φονικού που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015, στη Λεμεσό, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος, Χρίστος Θωμά, οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περιφρουρούμενος από πάνοπλους αστυνομικούς, ενώ σωματικός έλεγχος γινόταν σε όσους εισέρχονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατατέθηκαν τα παραδεκτά γεγονότα, όπως ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες και χάρτες από τη σκηνή του τριπλού φονικού, ενώ ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ανέφερε πως, για λόγους επίσπευσης της διαδικασίας, θα γίνει εισήγηση προς την υπεράσπιση να γίνουν αποδεκτές οι γραπτές μαρτυρίες 63 μαρτύρων κατηγορίας από τους συνολικά 73, ώστε να κλητευθούν μόνο δέκα.
Το δικαστήριο όρισε νέες ημερομηνίες για συνέχιση της διαδικασίας, κατά την οποίαν θα κληθούν να καταθέσουν και μάρτυρες κατηγορίας, την 14η και 27η Ιουλίου, στις 9 το πρωί.
Ο 31χρονος Χρίστος Θωμά, ο οποίος έχει αρνηθεί τις τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι το φονικό διαπράχθηκε σε πάροδο της πολυσύχναστης οδού Ανεξαρτησίας, μετά από φιλονικία που προηγήθηκε με τα θύματα, στην Πλατεία Ηρώων, σε σχέση με τη γυναίκα με την οποία ο Θωμά διατηρούσε δεσμό.

κυπε