Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Δροσιά και σήμερα στην Κύπρο



Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί προσωρινά κυρίως αίθριος. Από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, και το απόγευµα στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα νότια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και ενδεχοµένως καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι και πάλι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά.