Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πάφος. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εμπρησμό στα Γραφεία Εξευρέσεως Εργασίας



Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για τη νέα εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Γραφεία Εξευρέσεως Εργασίας στην Πάφο, θέτοντας σε άμεση κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Ο δράστης χτύπησε για 3η φορά στα Γραφεία Εξευρέσεως Εργασίας στην Πάφο, δρώντας κατά πανομοιότυπο τρόπο με τις δύο χθεσινές εμπρηστικές ενέργειες σε Γραφείο του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ακολούθως σε Γραφείο του Δημοτικού Μεγάρου Πάφου,  σπάζοντας δηλαδή τα τζάμια των κτιρίων με πέτρες και ρίχνοντας στο εσωτερικό εύφλεκτη ύλη. 

Από τη φωτιά και στα τρία κτίρια προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Στην Πάφο αναμένεται και η άφιξη του Διευθυντή του Τμήματος Εργασίας Αλέξανδρου Αλεξάνδρου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα ευρήματα των ανακριτικών αρχών, που είναι ο εντοπισμός της εμπρηστικής λωρίδας, τα σημεία παραβίασης  και τα θρυμματισμένα γυαλιά.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαφάνηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο πλαστικούς καλάθους εντός του Γραφείου Εξευρέσεως Εργασίας, οι οποίοι ήταν περιλουσμένοι με εύφλεκτη ύλη.

Ο δράστης ενήργησε κατά τον ίδιο τρόπο, αφού είχε περιλούσει και χθες  την επίπλωση τόσο στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσο και στο Δημοτικό Μέγαρο, με εύφλεκτη ύλη.
 
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκε άμεσα ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον αξιωματικό υπηρεσίας. Ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε επιθεώρηση και καθαρισμό του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο συναγερμός των Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας ήχησε στις 3.34  τα ξημερώματα.

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, επισκέφτηκαν το μέρος και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν πως στη δυτική πλευρά του κτιρίου υπήρχε εμπρηστική λωρίδα, η οποία κατέληγε σε παράθυρο του οποίου το τζάμι ήταν σπασμένο και από το οποίο έβγαινε καπνός.

Ακολούθως τη σκηνή επισκέφτηκαν αξιωματικοί και μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της οποίας ωστόσο η επέμβαση δεν χρειάστηκε, αφού η πυρκαγιά αυτοσβήστηκε πριν την άφιξη Υπηρεσίας στη σκηνή.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε χθες στη  σύλληψη 38χρονου από την Πάφο, πρώην δημοτικού υπαλλήλου στο Δήμο Πάφου, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές σε παρόμοιες περιπτώσεις κακόβουλων ζημιών σε περιουσία του Δήμου. 

Ο 38χρονος ανακρινόμενος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ εξετάζεται κατά πόσο σχετίζεται και με την τρίτη εμπρηστική ενέργεια.

Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο οι υποθέσεις να συνδέονται μεταξύ τους. 

Λόγω της κακόβουλης πυρκαγιάς που τέθηκε χθες  στο Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου και τη ζημιά που προκλήθηκε στο μηχανογραφημένο σύστημα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν ήταν δυνατή η είσπραξη εισφορών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από σήμερα  το πρωί το κοινό θα μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του στον πρώτο και δεύτερο όροφο του Επαρχιακού Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 1, 8047, και πληροφορείται ότι μπορεί να καταβάλει τις εισφορές του μέχρι τις 6:00 μ.μ.


κυπε