Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ή και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.
Από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα νότια και τοπικά στα δυτικά ισχυροί και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί το απόγευµα στα δυτικά και νότια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, στους 30 στα δυτικά, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και πιθανό αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό και ενδεχοµένως σε περιοχές των ανατολικών παραλίων.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως το απόγευµα που την Παρασκευή δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή κυρίως στα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναµένεται άνοδος.