Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Χειροπέδες σε 38χρονο για απάτη μέσω διαδικτύου



Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας άνδρας 38 χρόνων από τη Ρουμανία ο οποίος φέρεται να διέπραξε απάτη μέσω διαδικτύου αποκομίζοντας το ποσό των 34 χιλιάδων ευρώ.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 26 Φεβρουαρίου 2011 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τρεις γεωργοκτηνοτρόφους από την Αθηένου, ότι κατά τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2011 έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου πληρώνοντας συνολικά το ποσό των 34 χιλιάδων ευρώ για αγορά τριών τρακτέρ τα οποία όμως δεν παρέλαβαν ποτέ.
 
Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον άνδρα από τη Ρουμανία ηλικίας 38 χρόνων και εναντίον του εκδόθηκαν δικαστικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.  
 
Στις 20 Οκτωβρίου 2015, ο 38χρονος συνελήφθη στη Βρετανία βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια εκδόθηκε στη Δημοκρατία.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέφεραν τον 38χρονο στην Κύπρο και σήμερα λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τα αδικήματα της απάτης σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Σήμερα ο Ρουμάνος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.



κυπε