Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

"Στόχος μας η ολοκλήρωση των έργων"



Στόχος του Δήμου  Πάφου είναι   να προβάλει  την πολιτιστική όψη της πόλης, αλλά και να την  καταστήσει ταυτόχρονα μια πόλη ευπρεπή, λειτουργική, σύγχρονη και δημιουργική ,ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.


Μια πόλη, όπως είπε,  που θα επιβεβαιώνει την διεθνή της καταξίωση ως ένας εξέχων τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός και παράλληλα θα προσφέρει στους ντόπιους κατοίκους και στους ξένους επισκέπτες της  την ζητούμενη την καλαισθησία και την απαιτούμενη ποιότητα ζωής.

Ερωτηθείς πόσο σημαντικό είναι αυτό το “ λίφτινγκ “που γίνεται στην Πάφο ο κ. Φαίδωνος είπε πως δεν είναι μόνο σημαντικό αλλά  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί η πραγματική και ουσιαστική επανεκκίνηση της Πάφου. 

Μία επανεκκίνηση  πολιτιστική, πνευματική και οικονομική,όπως είπε, γιατί προσθέτοντας, η  πόλη αποκτά  πλέον κέντρο,  αποκτά χώρους συνάθροισης , χώρους πολιτισμού, στους οποίους θα διαδραματίζονται διάφορα κοινωνικο-πολιτιστικά γεγονότα. Άρα, η αξία δεν είναι μόνον οικονομική.  

Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως στους στόχους της τοπικής αρχής είναι η αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης, αλλά και η δημιουργία των δύο γραμμικών πάρκων της  πόλης , συνολικού προϋπολογισμού  20 με 25 εκατ. ευρώ. 

Επεσήμανε μάλιστα πως τα δύο γραμμικά πάρκα σηματοδοτούν τα όρια του Δήμου στα Ανατολικά και δυτικά ενώ η σχεδιάζεται η πλήρη αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα δημοτικά όρια. 

Ακόμη ο Δ.Πάφου συνέχισε, προχωρά  στην πλήρη ανακατασκευή δρόμων, συνολικού μήκους  21 χιλιόμετρων, με  ρυθμιστικά σχέδια, υπογειοποίηση καλωδίων και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως ο  καθένας αντιλαμβάνεται  πως “όχι μόνο προγραμματίζουμε, προσφοροδοτούμε ,ξεκινούμε και εκτελούμε έργα, αλλά την ίδια ώρα σχεδιάζουμε και ωριμάζουμε τα έργα εκείνα, τα οποία θα υλοποιηθούν το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020”.
    
Ο Δήμαρχος Πάφου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πάφου Χρίστο Μακαρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες περιόδευσε στα εργοτάξια στο κέντρο της πόλης σημειώνοντας ότι όσα έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και παραδοθεί θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ότι ο Δήμος  είναι εύρωστος οικονομικά και μπορεί να συνεισφέρει το δικό του μερίδιο ενώ και η Πολιτεία έχει αποδείξει ότι όταν τα έργα είναι σχεδιαστικά ώριμα έχει τους τρόπους είτε από εθνικούς πόρους είτε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων να χρηματοδοτεί τα έργα αυτά.



κυπε