Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Όλες οι πληροφορίες για τον δύτη που αγνοείται στον Πωμό



Με εντατικούς ρυθμούς  συνεχίζονται  σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου αγνοούμενου δύτη Ανδρέα Γιάγκου από την Ερήμη της Επαρχίας Λεμεσού πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. 


Κλειδί στην υπόθεση αποτελεί  η κάμερα που βρέθηκε μαζί με το ψαροτούφεκο που χρησιμοποίησε ο 31χρονος δύτης, αφού στην  κατοχή της Αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό το οποίο κατέγραψε η κάμερα που είχε στο ψαροτούφεκο του ο Ανδρέας Γιάγκου .

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο 31χρονος δύτης βρισκόταν σε βάθος άνω των 20 μέτρων όταν με το ψαροτούφεκο του κτύπησε μεγάλο ψάρι σε βραχώδη περιοχή. Το υλικό αυτό εξετάζεται από την Αστυνομία και εκτιμάται να δώσει φως στην υπόθεση που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του 31χρονου δύτη.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Αντώνης Μπόνης από την Ομάδα Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Πάφου είπε πως από χθες το πρωί βρίσκονται στο λιμανάκι του Πωμού όπου τους έχει ζητηθεί βοήθεια στην έρευνα για εντοπισμό του δύτη. 

Ο κ.Μπόνης ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει διανυθεί όλο το παραλιακό μέτωπο από το Παχύαμμο μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς στην περιοχή του κατασκηνωτικού χώρου , χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής, όπως είπε, να έχει βρεθεί οτιδήποτε. 

Το ΚΣΕΔ, το οποίο συντονίζει την επιχείρηση, σχεδίασε  τη νέα έρευνα με βάση τις σημερινές  καιρικές συνθήκες και τα ρεύματα στην περιοχή.

Ευτυχώς ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στην Επαρχία Πάφου είναι πολύ καλές. 

Στην έρευνα  συμμετάσχουν αεροναυτικά μέσα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, τα οποία ερευνούν μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα ομάδες δυτών της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, εθελοντών δυτών και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς, εκτελούν  υποθαλάσσιες έρευνες σε περιοχή 2 χιλιομέτρων με κέντρο το σημείο που βρέθηκε το ψαροντούφεκο του δύτη.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Αυξεντίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως συμμετάσχει ως ομάδα στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη.

Η ομάδα του ,όπως επεξήγησε,ακολουθεί τις οδηγίες της ΕΜΑΚ και η προσπάθεια τους επικεντρώθηκε στα σημεία που τους έχουν επιδειχθεί.

Κάτοικος της περιοχής ο Πάμπος Χαραλάμπους  είπε πως όλη η κοινότητα συμβάλει στις προσπάθειες ανεύρεσης του δύτη. Το χωριό όλο, είπε χαρακτηριστικά , “ έπεσε πίσω του”. 

​Eξέφρασε μάλιστα  την ελπίδα σύντομο να εντοπιστεί



kype