Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με ανήλικες από την Κύπρο



Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας, σε σχέση με τη νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την οποία τελεί υπό κράτηση 22 χρόνος από τη Λευκωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την οικία του 22χρονου, εντοπίστηκαν 165 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού, στα οποία απεικονίζονται ανήλικα κορίτσια από την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε για την εξαγγελία άσκησης διαχείρισης τρομοκρατικού κτυπήματος, που θα διενεργηθεί την προσεχή Πέμπτη από την Αστυνομία στο “The Mall of Cyprus”, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “η αστυνομία διερευνά ακόμα μια σοβαρή υπόθεση όσον αφορά τη παιδική πορνογραφία”, για να προσθέσει πως “είναι σε εξέλιξη οι έρευνες”.

“Όντως έχει εντοπιστεί ένας αριθμός ανηλίκων κοριτσιών, που φαίνεται να βρίσκονται στην Κύπρο. Όμως θα ήθελα να προσθέσω, για να μη δημιουργείται ανησυχία, ότι το θέμα τυγχάνει προσεκτικού χειρισμού από το αρμόδιο γραφείο και βεβαίως θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν, έχοντας υπόψη ότι είναι μια υπόθεση σοβαρή, χωρίς να προκαλείται οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας προς τους πολίτες και γενικά προς τους γονείς”.

Είπε πως τα θέματα παιδικής πορνογραφίας έχουν τεθεί στις προτεραιότητες της Αστυνομίας, για να προσθέσει ότι υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που ήδη διερευνώνται.

Τόνισε με την ευκαιρία πως έχει ιδιαίτερη σημασία η ενημέρωση - διαφώτιση που γίνεται από την αστυνομία σε διάφορα επίπεδα, έτσι να προλαμβάνονται τα οποιαδήποτε δυσάρεστα.

“Προσπαθούμε και έχουμε ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας με τους πολίτες και ιδιαίτερα με τους γονείς, έτσι ώστε να μην έχουν τους οποιουδήποτε δισταγμούς, που ενδεχομένως είχαν στο παρελθόν, γιατί υπάρχει εχεμύθεια και το καθετί πρέπει έγκαιρα να αναφέρεται στην αστυνομία, για να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των ανηλίκων”, ανέφερε.



κυπε