Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Ισχυρή έκρηξη στο Αναβαργός


Ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε το χωριό Αναβαργός της Πάφου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν γύρω στις 05:35 όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε για την έκρηξη, η οποία φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας και όχι ατυχήματος.


Αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσαν στη σκηνή ενώ από τις πρώτες έρευνες η έκρηξη αποδίδεται σε τοποθέτηση φιάλης υγραερίου στην είσοδο κατοικίας στο χωριό Αναβαργός.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο της οικίας αλλά και στα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα μπροστά από την οικία. Ευτυχώς δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια πίσω από την κακόβουλη αυτή ενέργεια.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της έκρηξης κατοικίας στο Αναβαργός , λαμβάνοντας καταθέσεις τόσο από τους ενοίκους της κατοικίας όσο και από πρόσωπα τα οποία κατοικούν στην εν λόγω γειτονιά, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 05:30  το πρωί στην είσοδο κατοικίας η οποία βρίσκεται στην περιοχή Αναβαργός στην Πάφο.

Η κατοικία, σημείωσε, ανήκει σε 57χρονη Ελληνοκύπρια, προσθέτοντας πως η  Αστυνομία από την πρώτη στιγμή απέκλεισε την σκηνή και άρχισε τις εξετάσεις.

Από τις εξετάσεις, είπε ο κ. Ιωάννου,  διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος.

Οι ζημιές δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη, ενώ – όπως ανέφερε- εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην εν λόγω κατοικία προκλήθηκαν πιο ελαφριές ζημιές σε άλλη κατοικία η οποία βρίσκεται απέναντι.


Επίσης, ζημιές έγιναν και σε ένα σταθμευμένο όχημα το οποίο ανήκει σε γείτονα, είπε.