Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Δολοφονία φοιτητή στην Κάλυμνο

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον 21χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Κυριακή και εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο φοιτητής έφερε τραύμα από σφαίρα, ενώ έχει εκδορές στο σώμα που σημαίνει ότι μεταφέρθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, κάτι που υποδηλώνει ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια.
Ο νεαρός φοιτητής βρέθηκε από κάτοικο του νησιού που είχε πάει να μαζέψει χόρτα σε κοντινή απόσταση –περίπου 200 μέτρα- από το ποδήλατο που είχε εγκαταλείψει. Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό είχαν ξαναγίνει έρευνες από τις Αρχές τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να έχουν εντοπίσει κάτι.
Ο 21χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Ο Νίκος Χατζηπαύλου είχε μεταβεί στο νησί για να επισκεφθεί τους γονείς του. Το μεσημέρι της Κυριακής είπε στη μητέρα του πως θα πάει μία βόλτα με το ποδήλατο.
Μία γυναίκα τον είδε να αφήνει το ποδήλατό του και να ξεκινά πεζοπορία στο βουνό. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος. Κάτοικος της περιοχής αποκάλυψε πως άκουσε κάποιον να φωνάζει σε βοήθεια, όμως δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Ο τσακωμός με τον πατέρα και το θρίλερ με το πτώμα
Ο 21χρονος, που ζούσε στην Αθήνα και είχε πάει στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί την μητέρα του, το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, είχε τσακωθεί με τον πατέρα του. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν το παιδί να κλαίει στην πλατεία.
Την Κυριακή, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του, τρεις γυναίκες τον είχαν δει να φεύγει με τα πόδια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο νεαρός, δεν φαίνεται να είχε μετακινηθεί πολύ με το ποδήλατό του, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη από τις ρόδες του ποδηλάτου. Οι πυροσβέστες επεσήμαναν ακόμη ότι είχαν ερευνήσει αρκετές φορές το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής. Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά για πιθανή μεταφορά του πτώματός του στο σημείο.
Ακόμη, το τραύμα που φέρει ο νεαρός στο κεφάλι του είναι παλαιότερο και όχι σημερινό, ενώ οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σφαίρα. Ωστόσο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.
Την ίδια ώρα στην Κάλυμνο μεταβαίνει και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκειμένου να συνδράμει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Το πτώμα του νεαρού θα παραμείνει στο σημείο όπου βρέθηκε και το οποίο θα φυλάσσεται από αστυνομικούς, καθότι το νησί δεν διαθέτει ιατροδικαστή και αναμένεται να φτάσει την Κυριακή από τη Ρόδο.
Πηγή: cnn/ protothema