Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Όλα τα νεότερα για την φονική καταιγίδα στην Αθήνα


Τα θύματα και οι τραυματίες της φονικής κακοκαιρίας

Εν τω μεταξύ στους 16 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, η οποία έχει βυθιστεί στη λάσπη, καθώς νεκρός ανασύρθηκε χθες το απόγευμα 50χρονος από το υπόγειο σπιτιού στη θέση Γεφυράκι, στη Νέα Πέραμο. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν άλλου 5 αγνοούμενους.

Επίσης, 12 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και μία γυναίκα διασωληνωμένη. Στο μεταξύ τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για πλιάτσικο σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην Μάνδρα Αττικής.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση, η οποία έπληξε το Λεκανοπέδιο αργά το βράδυ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια κυρίως στη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς και στο κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.
Την ίδια στιγμή κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο Τσίπρας στις πληγείσες περιοχές
Στις πληγείσες περιοχές μετέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις φονικές πλημμύρες.
Ο κ. Τσίπρας, φανερά συγκλόνισμένος, δεσμεύτηκε  για την άμεση επούλωση των πληγών και αποκατάσταση των πληγέντων.
Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο, είπε, ωστόσο, αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι εξαιτίας της συσσωρευμένης αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων κι ελλειμμάτων στα έργα υποδομής και στον χωροταξικό σχεδιασμό.
Ένα φαινόμενο, που όπως ανέφερε, δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.
Ας είναι αυτοί οι άνθρωποι, που χάσαμε, οι τελευταίοι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας, προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα.
Την απόδοση ευθυνών ζήτησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στον απόηχο των καταστροφικών φονικών πλημμυρών.
Πρέπει, υπέδειξε, «να υπάρξουν πολιτικοί που θα πουν: Πέρα από τη διάνοιξη των ρεμάτων πρέπει να γίνουν κατεδαφίσεις και όχι εκ νέου νομιμοποιήσεις σε οτιδήποτε είναι αυθαίρετο. Διότι όποιος αυθαιρετεί δεν θέτει σε κίνδυνο δική του ζωή και περιουσία, αλλά βάζει σε κίνδυνο και δεκάδες άλλους συνανθρώπους».
Όπως σημείωσε, προσέφυγε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς «κάποιος επιτέλους πρέπει να σπάσει το γαϊτανάκι των αρχικά πολλών υπευθύνων, που στο τέλος δεν υπάρχει κανένας.