Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται στην περιοχή από την Τρίτη.
 
Το απόγευμα θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικά λίγες βροχές, χωρίς να  αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα, δυτικά και νότια, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά παροδικά, στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα όμως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Στην περιοχή αναμένονται πολύ ισχυροί άνεμοι που από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.
 
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ