Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Θρηνος. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τη θεομηνία στην Ελλάδα



Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία
που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διακομίστηκαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.
Από τους 15 νεκρούς, οι 6 αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί σύμφωνα με ενημέρωση, τόσο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι το «Θριάσιο» νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του, προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν εκεί απ' τις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ