Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Δείτε ποιος και που έπεσε σε χαράδρα



Έναν τραυματία ανέσυρε το Σάββατο η Πυροσβεστική, μετά από πτώση σε επικλινές έδαφος βάθους 6 περίπου μέτρων, σε περιοχή του χωριού Ψευδάς.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε στην κλήση για διάσωση και έφτασε στο σημείο με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ο τραυματίας, 56 ετών, ακινητοποιήθηκε σε ειδική σανίδα και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, ανασύρθηκε με σχοινιά διάσωσης και φορείο διάσωσης στο ύψος του δρόμου. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Εξάλλου λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού παρά το χωρίο Νήσου, πριν την αερογέφυρα για τον αυτοκινητόδρομο.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε λίγο αργότερα υπό έλεγχο. Στο δυστύχημα ενεπλάκη επίσης και δεύτερο όχημα. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του νοσοκομείου Λευκωσίας πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, τα ξημερώματα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μονοκάμπινο όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στο δρόμο από το χωριό Λιοπέτρι προς ποταμό Λιοπετρίου.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο αργότερα. Το όχημα  υπέστη εκτεταμένες ζημιές και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 18ης  Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε  σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Πηγή: ΚΥΠΕ