Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πέμπτη νεκροτομή στην άτυχη Βουλγάρα


Στην Πάφο αναμένεται η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και
Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου .
Η κ. Σπηλιοπούλου έχει κληθεί μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και αναμένεται να μεταβεί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για την εξέταση της σορού της  46χρονης από την Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova 
Επιπρόσθετα η  ιατροδικαστής θα επιθεωρήσει τη σορό και από τα ευρήματα της εξέτασης θα κρίνει κατά πόσο  θα διενεργήσει ή όχι  5η νεκροτομή .
Επίσης η κ. Σπηλιοπούλου θα εξετάσει κατά πόσο χρειάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να ετοιμάσει τεκμηριωμένη έκθεση ικανή να μην μπορεί να αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.
Ήδη έχουν διενεργηθεί τέσσερις νεκροτομές επί της σορού της θανούσας  αρχικά στις 23.2.2018 από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλα Χαραλάμπους και με βάση τα ευρήματα ο θάνατος της 46χρονης προήλθε μετά από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολυτραυματισμού πιθανόν από γεωργικό μηχάνημα.
Στις 27 Φεβρουαρίου ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους διεξήγαγε 2η νεκροτομή επί της σορού της 46χρονη στην παρουσία κτηνιατρικού λειτουργού . Όπως διαφάνηκε  από τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος της 46χρονης προήλθε από πολυτραματισμό συνεπεία πολλαπλών δαγκωμάτων σκύλων.
Η 3η νεκροτομή έγινε την 1η Μαρτίου του 2018 από τον ιατροδικαστή Ν. Χαραλάμπους στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού και κτηνιατρικού λειτουργού, μετά από σχετικό αίτημα της πλευράς της θανούσας και διαπιστώθηκε ότι η θανούσα πέθανε μετά από πολλαπλά τραύματα συνεπεία δαγκωματιών από σκύλους και ότι εντός δυο ξεχωριστών τραυμάτων στο δεξιό χέρι της θανούσας βρέθηκαν δύο τρίχες οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
Η 4η νεκροτομή έγινε στις 2 Μαρτίου του 2018 από τον Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη μετά από αίτημα του 27χρονου ιδιοκτήτη των σκύλων και του 54χρονου πατέρα του , ο οποίος αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 46χρονης οφείλεται σε επίθεση από σκύλο ή σκύλους.
Η 46χρονη Petrana τραυματίστηκε θανάσιμα την 22η Φεβρουαρίου του 2018 στην τοποθεσία “Γερμανίνα” στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου.
Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πάφου όπου αφού εξετάστηκε από επί καθήκοντι ιατρό διαπίστωσε τον θάνατο της.
Σημειώνεται πως  μετά από πολύωρη διαδικασία το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αποφάσισε την παραπομπή του 27χρονου ιδιοκτήτη των σκύλων  Rottweiler σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο στις 18 Απριλίου του 2018.
Διέταξε επίσης όπως ο 27χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης του στο Κακουργιοδικείο.
Ο 27χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια.
Στο μεταξύ οι εξετάσεις των ανακριτικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο σκύλων που δεν εντοπίστηκαν στα υποστατικά του 27χρονου καθώς και ένα από τα τέσσερα κυνηγετικά όπλα που κατέχει ο πατέρας του. Σημειώνεται πως η 46χρονη αφίχθη στην Κύπρο στις 15.2.2018 και διέμενε σε ενοικιαζόμενο υποστατικό με τον σύντροφο της, σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από το σημείο όπου βρέθηκε τραυματισμένη.
ΚΥΠΕ