Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Εποικοδομητική η σημερινή συνάντηση ΣΙΚΑΠ και αστυνομίας Πάφου



Συνάντηση στην  αστυνομική διεύθυνση Πάφου είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΣ ΣΙΚΑΠ. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα όπως ηχορύπανση, ένταση της μουσικής, ωράρια , αστυνόμευση κλπ. Τέτοιες συναντήσεις έχουν καθιερωθεί και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου, τόνισε ότι, θα πρέπει να τηρηθεί η νομοθεσία αλλά να υπάρχει κάποια ελαστικότητα εκεί που δεν παρουσιάζεται πρόβλημα, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που οι μπυραρίες και τα νυχτερινά κέντρα παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση. 
Περιμένουν κι αυτοί οι επιχειρηματίες, είπε, να δουλέψουν τώρα που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος η οποία  αναμένεται να είναι φέτος αυξημένη. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, πρέπει όλα να γίνονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.  


Από την πλευρά της η αστυνομία δια του Βοηθού αστυνομικού διευθυντή Πάφου Νίκου Τσαππή ανέφερε πως φέτος  η αστυνομία θα τηρήσει αυστηρά τη νομοθεσία. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα, γίνονται καταγγελίες και μετά από διασταύρωση των στοιχείων, τόνισε, θα παρεμβαίνουμε, θα καταγγέλλουμε και θα μαζεύουμε ηχεία. Κάλεσε τον ΣΙΚΑΠ, όπου αντιπροσωπεύει τα κέντρα αναψυχής της Πάφου,  να ενημερώσει  τα μέλη του, ούτως ώστε, να υπάρξει συμμόρφωση. 
Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση, είπε ο κ. Τσαππής, να καταγγέλλουμε κέντρα αναψυχής για οχληρία, ηχορύπανση και μη τήρηση ωραρίων.   ΣΙΚΑΠ και αστυνομία Πάφου συμφώνησαν να συνεχίσουν την καλή συνεργασία που έχουν και μετά το Πάσχα να κάνουν περιοδεία στην Αγίου Αντωνίου όπου υπάρχουν καταγγελίες για ηχορύπανση, να δουν τους καταστηματάρχες από κοντά, να τους μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους, για να κυλήσει ομαλά η φετινή τουριστική περίοδο.
Σε γενικές γραμμές πέρυσι δεν υπήρξαν προβλήματα και κάτι ανάλογο θέλει η αστυνομία αλλά και ο ΣΙΚΑΠ να γίνει και φέτος.

Στη συνεδρίαση από μέρος του ΣΙΚΑΠ πήραν μέρος ο πρόεδρος Νεόφυτος Θρασυβούλου, ο διευθυντής Πέτρος Κεχριώτης και το μέλος Φίλιππος Γενεθλίου. Από την αστυνομία έλαβαν μέρος οι δύο βοηθοί αστυνομικοί διευθυντές Τσαπής και Ερωτοκρίτου και ο υπεύθυνος του ΟΠΕ Αλέξη Αλεξίου.