Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

18χρονια στο κελί για το φόνο της πρώην συζύγου του στην Πάφο

Ποινή φυλάκισης 18 χρόνων, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου στον 42χρονο από τη Συρία για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, ηλικίας 31 ετών.

O 42χρονος αντιμετώπιζε αρχικά το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, ωστόσο αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο και παραδέχθηκε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το θύμα 31 ετών ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο ηλικίας 16 και 17 ετών διαμένουν στην Συρία και τα πέντε κάτω των 12 ετών μαζί της.

Τα τρία από τα πέντε παιδιά που διέμεναν με την μητέρα τους, ήταν στο σπίτι τη στιγμή του φονικού, ενώ στην συνέχεια και τα πέντε παιδιά της θανούσας που διέμεναν μαζί της, ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Την δολοφονηθείσα γυναίκα εντόπισε στις 11:40 την 20η Ιανουαρίου του 2020 , λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην κατοικία όπου διαμένει στην Πάφο. Το θύμα έφερε τραύμα στο στήθος το οποίο προκλήθηκε από μαχαίρι.





Ποινή φυλάκισης 18 χρόνων επέβαλε το Δικαστήριο στον 42χρονο Hussein Farouh για τον φόνο της 31χρονης πρώην συζύγου του στην Πάφο στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  ο εν διαστάσει σύζυγος της 31χρονης Γκάντα Αλ Νούρι που είχε δολοφονηθεί στην κατοικία της στην Πάφο και ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διάπραξη του εγκλήματος, ομολόγησε μια περίπου εβδομάδα μετά τη σύλληψή του και αφού έως τότε αρνείτο επίμονα ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα.

Ο Φαρούχ «έσπασε» στην ανάκριση και ομολόγησε το έγκλημά του. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο Φαρούχ  έδωσε  ισχυρισμό που διερευνάται και ο οποίος εκτιμάται ότι δόθηκε για να διαφανεί ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχής, λέγοντας ότι εξοργίστηκε όταν βρήκε την εν διαστάσει σύζυγο του μαζί με συμπατριώτη του, τον οποίο υποψιαζόταν ότι διατηρούσε μαζί της ερωτικές σχέσεις.

 Όπως ανέφερε στην κατάθεση του, θόλωσε το μυαλό του, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού και με αυτό σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του. Ο ισχυρισμός του δράστη δεν φαίνεται να ευσταθεί, ωστόσο,  σύμφωνα με τις εξετάσεις της αστυνομίας.

Η 31χρονη ήταν μητέρα επτά παιδιών τα πέντε εκ των οποίων διέμεναν μαζί της και τα άλλα δύο στη Συρία.


https://www.sigmalive.com/news/local/643830/sti-fylaki-gia-18xronia-42xronos-gia-ton-fono-tis-proin-syzygou-tou-stin-pafo


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: