Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

«Δεν αντέχουμε άλλο … καταστρεφόμαστε … βουλιάζουμε»

Σε τραγική κατάσταση παραμένουν τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Δημήτρης Καλής, επισημαίνοντας πως ακόμη ένας καλοκαιρινός μήνας, ο Ιούλιος,  έχει χαθεί.

Εκτός από τα Σαββατοκύριακα, πρόσθεσε, που δουλεύουν περισσότερο τα καφέ και τα μπαράκια αλλά και οι ψαροταβέρνες στα παραθαλάσσια σημεία  και στην Πόλη Χρυσοχούς – Λατσί, τις υπόλοιπες μέρες η κατάσταση είναι απογοητευτική.

Υπάρχουν κέντρα , πρόσθεσε, στο παραλιακό μετώπου που ακόμη είναι κλειστά   με αποτέλεσμα τα βράδια να παρατηρείτε συσκότιση στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Πάφου.  

Ακόμη και για τον Αύγουστο, τόνισε ο κ Καλλής, δεν υπάρχουν κρατήσεις από το εξωτερικό, διευκρινίζοντας ότι, περιμένουμε να δούμε αν οι Κύπριοι άλλων επαρχιών θα προτιμήσουν την Πάφο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Για το λόγο αυτό, ξεκαθάρισε ο κ. Καλλής, επιβάλλεται να έρθει η κυβέρνηση να στηρίξει περισσότερο την Πάφο, που είναι καθαρά τουριστική περιοχή για να μπορέσουν τα κέντρα αναψυχής να επιβιώσουν. Στην αντίθετη περίπτωση, είπε, πολλά από αυτά αναμένεται βάλουν λουκέτο λόγω πολύ χαμηλού κύκλου εργασιών.

Τα ενοίκια, σημείωσε, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και καλούμε την κυβέρνηση να το δει άμεσα, αφού οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κέντρων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ, θα αναμένει τη συνάντηση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας – ΟΣΙΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργείο Εργασίας και στην συνέχεια θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά της.  

Δεν αντέχουμε άλλο … καταστρεφόμαστε … βουλιάζουμε, βροντοφώναξε καταλήγοντας ο κ. Καλλής  και κάλεσε τους ιδιοκτήτες κέντρων να σταθούν δίπλα στον ΣΙΚΑΠ για να πετύχουν τους στόχους τους. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: