Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αλλά κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Ο ένας στην Πάφο

Την ώρα που η Αστυνομία εντατικοποιεί τους ελέγχους για κρούσματα απειθαρχίας, τα οποία αυξάνονται όλο και περισσότερο, ψάχνει και δεύτερο άτομο που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό αλλά κυκλοφορεί ανενόχλητος, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που ήρθε από τη Βουλγαρία στις 27 Ιουλίου και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Βούλγαρος ενημερώθηκε σχετικά, ωστόσο όταν αναζητήθηκε από την ομάδα Επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εντοπίστηκε.

Η Αστυνομία μετέβη στην οικία διαμονής που είχε δηλώσει στην Πάφο, χωρίς όμως να εντοπιστεί, ενώ μέλη της δύναμης διεξάγουν έρευνες και σε άλλες οικίες προσώπων που ενδεχομένως να διαμένει ο Βούλγαρος.

Σημειώνεται, επίσης, πως η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει και Ινδό, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος διαγνώστηκε χθες ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Είχε διαγνωστεί στο ΤΑΕΠ Λεμεσού, αλλά τα στοιχεία επικοινωνίας που έδωσε ήταν ψεύτικα. Μόλις διαπιστώθηκε αυτό, στην ομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης σήμανε συναγερμός και με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία που άρχισε να αναζητεί τον αλλοδαπό.

Παράλληλα, άλλο ένα θετικό κρούσμα στον ιό, που έφθασε από τις ΗΠΑ στις 17 Ιουλίου, κυκλοφορούσε για βόλτες στη Λεμεσό, χωρίς να τεθεί σε αυτοπεριορισμό για 14 ήμερες.

Χθες, η ίδια, που είναι Κύπρια υπήκοος μαζί με τη συγκάτοικό της παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού, υποβλήθηκαν σε τεστ και διαγνώστηκαν ως θετικές.


http://www.reporter.com.cy/police/article/705857/synagrmos-stis-arches-exafanistike-kai-deftero-atomo-thetiko-ston-koronoio

Δεν υπάρχουν σχόλια: