Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Σε αυτόν πέρασαν χειροπέδες για εμπορία προσώπων

Συνελήφθη χθες κοντά στο μεσημέρι βάσει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση 39χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας προσώπων, εκμετάλλευσης προσώπων στην εργασία, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά ή περί τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τις 22 Μαΐου, 2020 στην Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου, 2020, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης καθώς και Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε φάρμα στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με τις εξετάσεις φέρονται να είναι θύματα εμπορίας προσώπων. Το Αστυνομικό 

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις. 


http://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=18155


Παλαιότερη αστυνομική ανακοίνωση

Στη σύλληψη προσώπου ηλικίας 58 ετών προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ενηλίκων προσώπων, εκμετάλλευσης προσώπων στην εργασία, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Ο 58χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης του. 

Συγκεκριμένα, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης καθώς και Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων, διενήργησαν χθες συντονισμένη επιχείρηση σε φάρμα στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με τις εξετάσεις φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις θυματοποίησης τους. 

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις.   


https://www.police.gov.cy/police/police.nsf/All/9258F8386B83BEC4C2258574001ADCAC?OpenDocument

Δεν υπάρχουν σχόλια: