Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δείτε γιατί εκδόθηκε διάταγμα αναστολής λειτουργίας καφεστιατορίου στην Πάφο


Προσωρινά διάταγμα αναστολής λειτουργίας ενός καφεστιατορίου, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το διάταγμα αναστολής λειτουργίας του καφεστιατορίου εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα, που υπέβαλε η Αστυνομία, για το συγκεκριμένο υποστατικό, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων σχετικά με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα, παραβάσεις της Νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων και μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για εκδίκαση, υπόθεση ς παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση.
Με την καταχώρηση της υποθέσεων στο Δικαστήριο, η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας για το καφεστιατόριο , μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης , κάτι που έγινε αποδεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Στο καφεστιατόριο στην επαρχία Πάφου, σε έλεγχο που έγινε χθες Δευτέρα, 27 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι το προσωπικό δεν έφερε μάσκα προστασίας και ότι στο χώρο δεν υπήρχε η απαραίτητη σήμανση, καθώς και θερμόμετρο. Διαπιστώθηκε επίσης ότι μετά την αποχώρηση των πελατών δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης του υποστατικού, καθώς και ενός μέλους του προσωπικού. Παράλληλα, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, το καφεστιατόριο λειτουργούσε χωρίς άδεια από το αρμόδιο Υφυπουργείο και χωρίς άδεια από τη Δημοτική Αρχή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του καφεστιατορίου, στις 3 Αυγούστου, 2020.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: