Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ακόμη έξι κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν απόψε στην Κύπρο

Άλλα έξι κρούσματα ανακοίνωσε απόψε το Υπουργείο Υγείας, από τη διεκπεραίωση των πρώτων εργαστηριακών διαγνώσεων που λήφθηκαν από πολίτες της Επαρχίας Λεμεσού,

από το εργαστήρι που ανέλαβε τη σύμβαση για το πρόγραμμα του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα, αφού τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Παράλληλα, έχει ήδη ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας και συμφωνήθηκε όπως εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι σε υποστατικά και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην Επαρχία Λεμεσού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα περιστατικά θα δοθούν αύριο, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησής τους.

Το απόγευμα, είχαν ανακοινωθεί τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού, από σύνολο 1,789 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τρία κρούσματα προέκυψαν από 714 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και τα 3 είχαν συμπτώματα, ενώ τα δύο είναι στην Λεμεσό.

Από 268 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που εντοπίστηκε από το πρόγραμμα των 10,000 εργαζομένων και το οποίο εργάζεται στον τομέα καθαριότητας ξενοδοχειακής μονάδας. Είναι ασυμπτωματική.

Στο μεταξύ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται πέντε άτομα, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας και των έξι νοσηλευόμενων ασθενών είναι σταθερή.






Η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μεγάλωσε την ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του ιού στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας έλαβε ενημέρωση το βράδυ της Πέμπτης (30/7) από το εργαστήρι που ανέλαβε τη Σύμβαση για το πρόγραμμα του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, ότι από τη διεκπεραίωση των πρώτων 280 εργαστηριακών διαγνώσεων που λήφθηκαν από πολίτες της Επαρχίας Λεμεσού εντοπίστηκαν 6 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Προηγουμένως, από 714 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 3 κρούσματα, από οποία τα δύο είναι στη Λεμεσό.

Η νεότερη ενημέρωση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της Πέμπτης στα δέκα, με τα οκτώ από αυτά να καταγράφονται στη Λεμεσό.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα, αφού τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Έχει ήδη ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας και συμφωνήθηκε όπως εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι σε υποστατικά και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην Επαρχία Λεμεσού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα περιστατικά θα δοθούν αύριο.


https://www.sigmalive.com/news/local/647061/enteinetai-i-anisyxia-meta-ta-okto-krousmata-sti-lemeso-afksanontai-oi-elegxoi





Δεν υπάρχουν σχόλια: