Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Πέντε καταγγελίες για μη τήρηση των διαταγμάτων χθες βράδυ στην Πάφο. 35 Παγκύπρια

Παρά τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών, σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την επιστροφή όλων μας, σε μεγάλο βαθμό, στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, η απειλή ενός νέου κύματος της πανδημίας, είναι υπαρκτή. 
Για τον λόγο αυτό, η Αστυνομία συνεχίζει με αμείωτη ένταση, τους αυστηρούς ελέγχους για πιστή συμμόρφωση με τα Υπουργικά Διατάγματα, που σκοπό έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού – COVID19. 
Κατά το τελευταίο διήμερο, σε σχέση με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 886 ελέγχους υποστατικών σε όλη την Κύπρο. Κατά τους ελέγχους, σε 35 υποστατικά εντοπίστηκαν διάφορες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ισάριθμες καταγγελίες.
Mε οδηγίες της Ηγεσίας της Αστυνομίας, οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις ελέγχων, συνεχίζονται και εντατικοποιούνται, με στόχο πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας. Υπενθυμίζεται ότι η ευθύνη για προστασία της κοινωνίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού βαραίνει όλους μας. Η πλήρης υπευθυνότητα και η επιμελής τήρηση των αναγκαίων μέτρων, αποστάσεων και κανόνων υγιεινής από όλους μας, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πάφο ελέγχθηκαν 19 χώροι εστίασης στην τουριστική Κ. Πάφου.

Οι δέκα ιδιοκτήτες είχαν συμμορφωθεί πλήρως με τις διατάξεις. Πέντε καταγγέλθηκαν με εξώδικα των 500 ευρώ.

Στους άλλους τέσσερις, αναφέρουν οι πληροφορίες μας έγιναν αυστηρές συστάσεις για εφαρμογή όλων των προνοιών του διατάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: