Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Οδηγός καταπλακώθηκε από το λεωφορείο που οδηγούσε. Θανατηφόρο με θύμα 73χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε δυστυχώς και το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί, γύρω στις 10 και 40, στη λεωφόρο Κέννεντυ στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, θύμα του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος, είναι ο 73χρονος Αντωνάκης Σαβουλλής, μοτοσικλετιστής από τη Λευκωσία, ο οποίος συγκρούστηκε με όχημα που επιχειρούσε να στρίψει από τη λεωφόρο Κέννεντυ σε πάροδο.
 
Ως εκ τούτου, το όχημα ανέκοψε την πορεία της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να τραυματιστεί θανάσιμα.
 
Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον άτυχο 73χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
 
Στο σημείο κλήθηκαν επίσης μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενήργησαν εξετάσεις για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.
 
Σύμφωνα με τον βοηθό υπεύθυνο της Τροχαίας Αρχηγείου Χάρη Ευριπίδου, αιτία κι αυτού του θανατηφόρου δυστυχήματος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. 
 
Δύο ώρες αργότερα, σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα έχασε τη ζωή του οδηγός λεωφορείου, ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, καταπλακώθηκε αυτό, στην προσπάθεια του να το ακινητοποιήσει.




Οδηγός του λεωφορείου ήταν ο άντρας που εγκλωβίστηκε κάτω από αυτό, με την Αστυνομία να διερευνά τις συνθήκες του νέου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στην Μακεδονίτισσα, απέναντι από το Μακάρειο Στάδιο, στην στάση των λεωφορείων.

 Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ο οδηγός είχε σταθμεύσει το λεωφορείο και εξήλθε από αυτό. Ωστόσο, φαίνεται να μην είχε γίνει η ρύθμιση του χειρόφρενου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να αρχίσει να κινείται και να παρασύρει τον οδηγό, ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν πεζός, ενώ μόλις το αντιλήφθηκε προσπάθησε να το ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.

Ο άτυχος 52χρονος, εγκλωβίστηκε κάτω από το λεωφορείο και για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Στο σημείο για εξετάσεις έσπευσε η Αστυνομία, η οποία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σε δηλώσεις το ο Βοηθός Υπεύθυνος της Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου, ανέφερε πως διερευνάται ο λόγος που το χειρόφρενο ήταν κατεβασμένο, ενώ θα εξεταστούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Όπως είπε, «ο άτυχος οδηγός καταπλακώθηκε από το λεωφορείο, στην προσπάθεια του να ανακόψει την πορεία του λεωφορείου, ενώ σε αυτό δεν υπήρχαν επιβάτες». 

 

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της εταιρείας των λεωφορείων, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, ενώ όπως είπε, όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, η εταιρεία θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

http://www.reporter.com.cy/police/article/700025/nekros-o-odigs-leoforeioy-kataplakothike-prospathontas-na-to-akinitopoiisei


φώτο 24h.com.cy



Δεν υπάρχουν σχόλια: