Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αναστολή λειτουργίας σε δύο μπαρ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Προσωρινά διατάγματα αναστολής λειτουργίας  και σε δύο μπαρ  στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Τα διατάγματα αναστολής λειτουργίας εκδόθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα, που υπέβαλε η Αστυνομία, για τα συγκεκριμένα υποστατικά, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων σχετικά με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο,
διαπιστώθηκαν επανειλημμένα, παραβάσεις της Νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων και μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα δύο μπαρ βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Εναντίον της Διεύθυνσης του κάθε ενός υποστατικού, καταχωρήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για εκδίκαση, υποθέσεων παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρσης.

Με την καταχώρηση των υποθέσεων στο Δικαστήριο, η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας για κάθε ένα από τα δύο υποστατικά, μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Στο ένα από τα δύο μπαρ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες, παραβάσεις της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση. Στις 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούνταν θαμώνες στο μπαρ του υποστατικού, ενώ στις 19 Ιουλίου, γύρω στους 20 θαμώνες χόρευαν εντός του υποστατικού. Σε έλεγχο που διεξήχθη στις 23 Ιουλίου, προσωπικό του υποστατικού δεν έφερε μάσκα προστασίας, ενώ στις 25 Ιουλίου, γύρω στους 15 θαμώνες, επίσης εντοπίστηκαν να χορεύουν εντός του υποστατικού.

Στο δεύτερο μπαρ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 27 Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούνταν θαμώνες στο μπαρ του υποστατικού, ενώ σε έλεγχο που έγινε στις 11 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των θαμώνων στο υποστατικό, δεν τηρούνταν οι ενδεδειγμένες αποστάσεις προστασίας.

Η εκδίκαση των υποθέσεων εναντίον των δύο μπαρ, ορίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στις 4 Αυγούστου,




Δεν υπάρχουν σχόλια: