Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Εξαγριωμένοι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση προκάλεσαν στον κλάδο των κέντρων αναψυχής, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για αναχαίτιση της πανδημίας και τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της  Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής  - ΟΣΙΚΑ – Νεόφυτος Θρασυβούλου, μιλώντας σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος κάλεσε τον υπουργό Υγείας να εξετάσει άμεσα το θέμα επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής, γιατί οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε απόγνωση.  

Ένα πολύ μεγάλος αριθμός των συναδέλφων μας,  τόνισε, έχουν στην κυριολεξία καταστραφεί και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν τα κέντρα τους αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τα έξοδα στις επιχειρήσεις μας τρέχουν κι εμείς λόγω των μέτρων δεν μπορούμε να εργαστούμε, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ποιος θα πληρώσει τα ενοίκια, τις φορολογίες των Δήμων, το ρεύμα και το νερό, οι λογαριασμοί των οποίων δεν έχουν σταματήσει να έρχονται, διερωτήθηκε ο κ. Θρασυβούλου.

Τα κέντρα αναψυχής μπορούν να λειτουργήσουν  ακόμη και κατά την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας, είπε, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εμείς σαν ΟΣΙΚΑ, διευκρίνισε, εισηγούμαστε όχι μόνο τη διενέργεια rapid test του προσωπικού μας αλλά για ορισμένο χρονικό διάστημα και των πελατών, πριν μπουν στις επιχειρήσεις μας.  Rapid test που θα έχουν ισχύ για μία εβδομάδα.   

Από τη στιγμή που θα επιτραπεί από τις 8 Φεβρουαρίου 2021 να επαναλειτουργήσουν τα malls είναι αδιανόητο τα κέντρα αναψυχής να παραμένουν κλειστά,  σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου.

Καλούμε και πάλι τον υπουργό Υγείας να εξετάσει εδώ και τώρα την άμεση επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, διότι τα μέλη μας έχουν εξαγριωθεί και δεν μπορούν άλλο την αναμονή αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ
Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει στο μπλογκ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY
καλή συνέχεια στο έργο σας