Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Τα rapid test σήμερα στην Πάφο

 

Σε δύο σημεία θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου, στην Πάφο, σήμερα Σάββατο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Στην Πάφο θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας μεταξύ 09:00 και 16:30 στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο της Πάφου και στο Δημαρχείο Γεροσκήπου.
Στην Πάφο χτες Παρασκευή ημέρα της Πρωτοχρονιάς διενεργήθηκαν 282 rapid test εκ των οποίων τα 23 ήταν θετικά δηλαδή το ποσοστό θετικότητας είναι 8,16% .

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, στο πλαίσιο των οποίων 150 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.
Επίσης σε 16 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: