Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Τρία εργαλεία μέτρησης ήχου προμηθεύτηκε ο Δήμος Πάφου

 

Τέλος στην ηχορύπανση, επιχειρεί να θέσει ο Δήμος Πάφου τόσο στην περιοχή του εμπορικού κέντρου αλλά και στην τουριστική περιοχή. Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, στην παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Πάφου Νίκου Τσαπή, του βοηθού αστυνομικού διευθυντή Μιχάλη Ιωάννου και των μελών της τροχονομικής υπηρεσίας, παρουσίασε στην πλατεία Κένεντι τα τρία εργαλεία μέτρησης του ήχου που έχει προμηθευτεί.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ότι ο Δήμος της Πάφου αναλαμβάνει τις ευθύνες του μετά από σχετική νομοθεσία, με την οποία έχει την ευθύνη της επιτήρησης ζητημάτων ηχορύπανσης και πως αυτά ρυθμίζονται σε στενή συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Πάφου. Πρόσθεσε πως πρέπει η επιτήρηση να είναι επί 24ώρου βάσεως. Το μυστικό, συνέχισε, «είναι να υπάρξει συνεργασία, και των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής, μπαρ, εστιατορίων και καφετεριών», προσθέτοντας πως επιδίωξη του Δήμου Πάφου είναι όπως το κέντρο της Πάφου να είναι ζωντανό και επισκέψιμο από τουρίστες και ντόπιους.
Την ίδια ώρα, συνέχισε, δεν μπορούμε να οδηγούμαστε στην ασυδοσία, και να γίνονται δέκτες εκατοντάδων τηλεφωνημάτων, γιατί εξήγησε, ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο έχει τη μουσική στα 200 ντεσιμπέλ ή στα 150 ντεσιμπέλ και να αναστατώνεται μια ολόκληρη πόλη.
Ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε και τους ίδιους τους επαγγελματίες να συνεργαστούν προκειμένου να τερματισθεί η ασυδοσία, που επικρατεί σε κάποιες περιοχές και που ταλαιπωρούν τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες.
Οι παραβάτες θα καταγγέλλονται με εξώδικα ενώ αν δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες μετάδοσης μουσικής θα σχηματίζεται φάκελος και η υπόθεση θα οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης. Ξεκαθάρισε επίσης πως πλέον δεν θα γίνει δεκτή η όποια παράβαση των Νόμων και των Κανονισμών.
Πρόσθεσε πως η Τοπική Αρχή στις επόμενες 15 ημέρες θα φροντίσει να ενημερώσει όλους τους καταστηματάρχες με επιτόπου επισκέψεις ζητώντας συμμόρφωση. Στόχος μας, συμπλήρωσε, δεν είναι οι καταγγελίες.
Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής δήλωσε ότι θα εφαρμοστούν πιστά οι πρόνοιες της νομοθεσίας Περί Κέντρων Αναψυχής. Μέσα, συνέχισε, στο πλαίσιο του Νόμου Περί Κέντρων Αναψυχής, επιθεωρητές ηχητικής ρύπανσης που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι λειτουργοί του Δ. Πάφου, θα ελέγχουν κατά πόσο τηρούνται τα όρια εκπομπής ήχου σε κέντρα αναψυχής της Πάφου.
Με την επιτυχή εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθεσίας είπε ο κ. Τσαπής αναμένεται, η αστυνομική διεύθυνση Πάφου να συνδράμει και εκεί και όπου χρειαστεί να βοηθά τους λειτουργούς του Δήμου Πάφου. Επιπρόσθετα ο κ. Τσαπής και ερωτηθείς σχετικά, είπε πως από πλευράς της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επιδιώκεται να υπάρχει μια αυξημένη παρουσία στους συγκεκριμένους χώρους ούτως ώστε να εφαρμόζεται η νομοθεσία.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: