Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Έβλεπε τη στιγμή που του έκλεβαν το σπίτι


Οι διαρρήκτες είχαν παραβιάσει κατοικία Ρώσου στην Κάτω Πάφο ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Ο Ρώσος που έχει εγκαταστήσει στην κατοικία του σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, ειδοποιήθηκε στο κινητό του τηλέφωνο για την διάρρηξη, ενώ μέσω καμερών που έχει εγκατεστημένες στην κατοικία, έβλεπε σε πραγματικό χρόνο τους δυο διαρρήκτες να ρημάζουν την κατοικία του.
 
Ειδοποίησε την αστυνομία και σε λίγα λεπτά όλες σχεδόν οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις εκείνη την στιγμή έσπευσαν στην περιοχή και περικύκλωσαν την κατοικία. Οι δυο διαρρήκτες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, πετάχτηκαν από τον φράκτη της κατοικίας και άρχισαν να τρέχουν σε παρακείμενα άδεια οικόπεδα.
 
Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν και τελικά τους συνέλαβαν στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες πετούσαν διάφορα αντικείμενα που είχαν πάρει από το σπίτι όπως ένα τηλεσκόπιο και διάφορα ακριβά ποτά. 
 
Μετά την σύλληψη τους διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Γεωργιανούς ηλικίας 29 και 34 ετών. Ο πρώτος είχε εισέλθει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας μέσω των κατεχομένων ενώ ο δεύτερος , με βάση την άδεια που του είχε παραχωρηθεί, θα έπρεπε να αναχωρούσε από το νησί μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Και οι δυο δεν έχουν παραδεχτεί μέχρι στιγμής την διάπραξη άλλων αδικημάτων αλλά οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου εκτιμούν ότι αποτελούν ομάδα που «κτυπούσε» επιλεγμένους στόχους σε ολόκληρη την Κύπρο
 
Πηγή ΚΥΠΕ