Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

123 ναυαγοσώστες θα επανδρώσουν τις παραλίες της Επαρχίας Πάφου


Πολύ θετική εξελίξη για την ασφάλεια των λουομένων χαρακτηρίζεται η επάνδρωση 123 ναυαγοσωστών στις παραλίες της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίο Ιεροκηπιώτη οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων της Επαρχίας Πάφου και ειδικότερα της ΕπάρχουΠάφου Μαίρης Λάμπρου για στελέχωση των παραλιών με όσο το δυνατό περισσότερους ναυαγοσώστες, το ταχύτερο δυνατό ,την φετινή χρονιά φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς.

Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης στην ανακοίνωση του αναφέρει πως ύστερα από επίσημη ενημέρωση, για πρώτη φορά στα χρονικά θα εργοδοτηθεί φέτος στις παραλίες της Επαρχίας Πάφου, ο μεγαλύτερος αριθμός ναυαγοσωστών που θα φθάσει στους 123.
Ήδη, όπως ανέφερε, από τον Φεβρουάριο εργοδοτούνται στο αεροδρόμιο Πάφου 18 ναυαγοσώστες και από προχθές δυο στα Δημοτικά Μπάνια με 11 μήνες συμβόλαιο.
Συνολικά 54 ναυαγοσώστες θα δουλέψουν για 8 μήνες , 37 ναυαγοσώστες για 5 μήνες και 11 για 4 μήνες.
Επιπλέον η προσπάθεια είναι σε κάθε πύργο να υπάρχουν δυο ναυαγοσώστες, σύμφωνα και με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.
Η εργοδότηση όλων των ναυαγοσωστών αρχίζει την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το Υπουργικό Διάταγμα .
Επεσήμανε ωστόσο πως η Διοίκηση Χειμερινών Κολυμβητών εκτιμά ότι αυτό πρέπει να γίνει με την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου νωρίτερα, γιατί οι παραλίες μας έχουν ξεκινήσει να κατακλύζονται από ντόπιους και ξένους κολυμβητές και παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτες.
Ο κ. Ιεροκηπιώτης σημείωσε ακόμη πως έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα ναυαγοσωστικής, 26 υποψήφιοι ναυαγοσώστες από τους εκπαιδευτές Δημήτρη Αθανασίου, Χρίστο Μαυρομμάτη, Πανίκο Νεοφύτου και Αλεξία Χλωρακιώτη ενώ αύριο Σάββατο η ώρα 9 π.μ. στο ΣΟΔΑΠ θα γίνουν οι πρώτες εξετάσεις και την ίδια μέρα στις 10.00 π.μ. στα Δημοτικά Μπάνια οι επόμενες.


κυπε