Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Έφτασαν στην Πάφο με αριθμό παράνομων τσιγάρων

Τσιγάρα αξίας σχεδόν 2,000 ευρώ κατάσχεσαν οι τελωνειακές Αρχές στο αεροδρόμιο Πάφου, για τα οποία δύο αλλοδαποί κατέβαλαν το συνολικό ποσό των 2,500 ευρώ για παράνομη κατοχή αδασμοφορολόγητων εμπορευμάτων σε εξώδικη διευθέτηση.

                                           
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το βράδυ της 16ης Απριλίου 2018, κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης SDM5705, που αφίχθη στο Αεροδρόμιο Πάφου από τη Ρωσία, εντοπίστηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές δύο επιβατών ρωσικής καταγωγής, συνολική ποσότητα 10.000 τεμαχίων τσιγάρα (50 συσκευασίες των 200 τεμαχίων μάρκας MARLBORO), τις οποίες οι εν λόγω επιβάτες παρέλειψαν να δηλώσουν στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλαν, κατά την άφιξή τους στη Κύπρο.

Αφού τα Μέλη του Τμήματος Τελωνείων τούς επέστησαν την προσοχή τους στο Νόμο, τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1,930 περίπου, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.
Στη συνέχεια, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έγινε αποδεκτό αίτημα των δύο προσώπων για εξώδικη διευθέτηση των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1,250 από τον κάθε ένα.
Με την καταβολή του συνολικού ποσού των  € 2,500, οι δύο Ρώσοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τα κατασχεθέντα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΚΥΠΕ