Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Δείτε γιατί διώκεται ο αδερφός της Μαρίας. Στις 11 Ιουνίου οδηγείται στο Κακουργιοδικείο

Ο 23χρονος, αδελφός της άτυχης Μαρίας που βρήκε τραγικό θάνατο από το όπλο του, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο τον παρέπεμψε σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο στις 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ενώ οι μέχρι χθες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο νεαρός θα διωκόταν κατά πάσα πιθανότητα για ανθρωποκτονία από αμέλεια στη βάση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα, τα δεδομένα άλλαξαν και οι οδηγίες που δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα αφορούν στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά στη βάση του άρθρου 205 που θεωρείται πιο σοβαρή εξού και προβλέπεται πιο αυστηρή ποινή.

Σημειώνεται ότι η ποινή που προβλέπεται για το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα είναι μέχρι τέσσερα χρόνια φυλάκιση ή και πρόστιμο, ενώ για το 205 η ποινή είναι μέχρι ισόβια.

Όπως αναφέρεται πάντα στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία και κατ’ επέκταση η Νομική Υπηρεσία δεν αποδίδει στον 23χρονο πρόθεση, αλλά παράλειψη να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να μην συμβεί το μοιραίο.

Σχετικά με το αίτημα για προφυλάκιση του 23χρονου μέχρι την έναρξη της δίκης, το Επαρχιακό Δικαστήριο επεφύλαξε την απόφασή του για τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.


https://omegalive.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: