Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Στο μέγιστο βαθμό τηρήθηκαν τα μέτρα υγιεινής στα κέντρα αναψυχής διαμηνύει ο ΟΣΙΚΑ


Mετά την λειτουργία των κέντρων αναψυχής κάποια εξ αυτών εργάστηκαν και κάποια όχι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα μέτρα υγιεινής στα κέντρα αναψυχής έχουν τηρηθεί στο μέγιστο βαθμό , ωστόσο κάλεσε την Αστυνομία να επιδείξει κατανόηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες.

Εκεί σημείωσε που δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα πρέπει οι επιχειρηματίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους , να εφαρμόζουν πλήρως το πρωτόκολλο και τους όρους υγιεινής για να μπορέσουμε τουλάχιστον, όπως είπε,να ξεπεραστεί και αυτό το πρόβλημα και οι επιχειρήσεις να μπορούν να εργαστούν απρόσκοπτα.

Στόχος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής συνέχισε ο κ. Θρασυβούλου, είναι να προσελκυσθεί ο τουρίστας, την στιγμή που το 60% των επιχειρήσεων ασχολείται αποκλειστικά με τον τουριστό.

Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την επαναλειτουργία των Κέντρων Αναψυχής, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως υπάρχουν προβλήματα με την χρήση μάσκας για πολλές ώρες από τους εργαζόμενους , αλλά και με τη χρήση γαντιών.

Επεσήμανε επίσης πως το θέμα συζητήθηκε χτες και με την Συντονιστική Επιτροπή Τουρισμού και όλους τους Συνδέσμους Παγκύπρια αλλά και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων ενώ, όπως σημείωσε, καταγράφηκαν οι θέσεις και οι απόψεις τους .

Επίσης είπε θα ζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου να διευθετηθεί μια συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας ώστε να εξεταστούν τα σχετικά προβλήματα.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: