Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, δείτε πως θα σας παραχωρηθεί επιπρόσθετος δημόσιος χώρος για τα κέντρα σας

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Κατόπιν συνεννόησης με την Ένωση Δήμων Κύπρου και τον Πρόεδρό της, αποφασίστηκε όπως οι Τοπικές Αρχές δώσουν περιθώριο στις επιχειρήσεις εστίασης ώστε από αύριο Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαΐου, να εκτιμήσουν τον πρόσθετο δημόσιο υπαίθριο χώρο που ενδεχομένως θα χρειαστούν και να υποβάλουν προς τις οικίες Τοπικές Αρχές τα αιτήματά τους για να εξεταστούν αρμοδίως.

Η συνεννόηση έγινε ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και υπό το φως του αιτήματος ορισμένων επιχειρηματιών του κλάδου για παραχώρηση από τις Τοπικές Αρχές πρόσθετου δημόσιου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ένεκα της προβλεπόμενης αραιής τοποθέτησης.

Διευκρινίζεται ότι ο οποιοσδήποτε πρόσθετος χώρος παραχωρηθεί θα είναι έναντι αντιτίμου, περιλαμβανομένης της όποιας έκπτωσης και θα ισχύει αυστηρά και μόνο για την περίοδο κατά την οποία θα διαρκέσουν τα μέτρα τήρησης αποστάσεων.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τον Δημοτικό Μηχανικό ή τον Δημοτικό Γραμματέα ή τον Δήμαρχο για τον πρόσθετο δημόσιο χώρο που πιθανόν να καταλάβουν για το διάστημα μέχρι τις 25 Μάϊου, προκειμένου να λάβουν προφορική έγκριση έως ότου υποβάλουν αίτημα και γίνει αξιολόγηση. Δηλαδή, παρέχεται δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιολογήσουν για 4 ημέρες στην πράξη τις πρόσθετες ανάγκες τους.

Οφείλουν επίσης να λάβουν υπόψη στα αιτήματά τους όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας, της πυρασφάλειας, της ελεύθερης διακίνησης των πεζών, της απρόσκοπτης διέλευσης των ατόμων με κινητικά προβλήματα και τις ανέσεις των γειτόνων. Επίσης θα ληφθεί υπόψη η μη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, δηλαδή η παραχώρηση χώρου που θα δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.


Δήμος Πάφου

1 σχόλιο:

ΦΙΤΟΣ είπε...

ΠΡΑΒΩ ΦΕΔΩΝΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΕΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΑΙΔΙΑΣΚΕΨΗ