Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες στην Πάφο


Χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα άνοιξαν το Σάββατο το πρωί οι οργανωμένες παραλίες στην Πάφο με τους λουόμενους να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως υπάρχει περιπολική κάλυψη των παραλιών για την τήρηση των διαταγμάτων. Ενδεικτικά ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως γίνονται έλεγχοι ,έχουν επιστρατευθεί περίπολα η αποστολή των οποίων είναι ο έλεγχος των παραλιών, σημειώνοντας πως έγιναν 75 έλεγχοι στην Πάφο χωρίς καμία καταγγελία, μέχρι στιγμής.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου για τις δύο παραλίες οι οποίες βρίσκονται υπό την διαχείριση του, έχει φροντίσει με βάση και το διάταγμα να βρίσκονται σε λειτουργία από σήμερα, προσθέτοντας πως από τις υπόλοιπες δεκατρείς παραλίες που βρίσκονται υπό την διαχείριση ιδιωτών θα λειτουργήσουν οι τέσσερις προς το παρών λόγω παντελώς παρουσίας τουριστών.

Φαίνεται όπως είπε, ότι δεν υπάρχει το ενδιαφέρον από τους ιδιώτες να τις λειτουργήσουν προς το παρών αφού δεν υπάρχει ούτε εσωτερικός τουρισμός σημειώνοντας πως κρίνεται πως είναι ικανοποιητικές οι υπόλοιπες παραλίες που ανοίγουν για να εξυπηρετήσουν τους ντόπιους.

Όσον αφορά για την επιτήρηση των παραλιών το βάρος αυτό θα επωμίζονται η Αστυνομία και οι Επιθεωρητές του ΚΟΤ, συμπλήρωσε.

Εμείς συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου «έχουμε φροντίσει όλη η διάταξη και λειτουργία να διέπεται και να συμμορφώνεται με βάση τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πάμπος Χαραλάμπους εκ μέρους της υπηρεσίας παραλιών του Δήμου Πάφου o οποίος επιθεώρησε τις παραλίες το πρωί , ανέφερε πως οι παραλίες έχουν τεθεί σε λειτουργία , όπως γίνονταν και τις προηγούμενες χρονιές, με την μόνη διαφορά ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την λειτουργία των παραλιών σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδώσει οι ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου διαχειρίζεται δύο παραλίες την Δημοτική παραλία του Σόδαπ και τα δημοτικά μπάνια.

Συγκεκριμένα, σημείωσε οι άξονες των ομπρελών στις παραλίες τοποθετήθηκαν στα τέσσερα μέτρα ως ελάχιστη απόσταση και οι ξαπλώστρες στα δύο μέτρα. Μέχρι στιγμής είπε, δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα ενώ οι λουόμενοι έχουν υιοθετήσει και εφαρμόσει τις οδηγίες.

Στο μεταξύ ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως τις δύο προηγούμενες ημέρες το προσωπικό των παραλιών προχώρησε στις απολυμάνσεις των ξαπλώστρων και των καρεκλών. Σχετικές εργασίες έγιναν συμπλήρωσε και με βαψίματα αλλά και απολυμάνσεις στους χώρους των αποδυτηρίων και των αποχωρητηρίων.

Σε σχέση με την επάνδρωση των παραλιών με ναυαγοσώστες η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι παραλίες της Επαρχίας Πάφου είναι στελεχωμένες μέχρι στιγμής με 50 ναυαγοσώστες, ωστόσο συνολικά στις παραλίες μέχρι και τον Σεπτέμβριο μετά και τις νέες προσλήψεις θα απασχολούνται 99 ναυαγοσώστες.

Ενδεικτικά ειπέ πως πέραν από τους 50 που έχουν ήδη προσληφθεί, βάση και προγράμματος, από την 1η Ιουνίου αναμένεται να προσληφθούν ακόμη 34 , από 1η Αυγούστου ακόμη 8, και από 1η Σεπτεμβρίου ακόμη 7 ναυαγοσώστες, σύμφωνα με το Κέντρο Σαλαμίς που έγινε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης .

Επεσήμανε δε πως δύο παλιοί ναυαγοσώστες- εκπαιδευτές παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια σε σχέση με θέματα πρόληψης του κορωνοϊού, αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουν σε σχέση με τους λουόμενους . Όπως εξήγησε ,στους συγκεκριμένους ναυαγοσώστες, έγιναν μαθήματα και αυτοί αναμένεται να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους. Τα σεμινάρια αυτά σημείωσε, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου ανά πύργο τοποθετούνται δύο ναυαγοσώστες, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν παραλίες στην Πάφο που ακόμη δεν χρησιμοποιούνται είτε λόγω του ότι τα ξενοδοχειακά καταλύματα είναι κλειστά , είτε βρίσκονται σε μικρές κοινότητες που ακόμη δεν έχει ενδιαφέρον ούτε από τοπικές αρχές.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις παραλίες των Μαντριών και της Τίμης που στελεχώνονται κάθε χρόνο σε μεταγενέστερο χρόνο σε σύγκριση με την Κάτω Πάφο.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: