Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Πενήντα άτομα υποβλήθηκαν χτες σε εξέταση covid- 19 στο Γ Ν Πάφου


Πενήντα άτομα υποβλήθηκαν χτες κατά την διάρκεια της ημέρας σε εξέταση για covid- 19 στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας που άρχισε να λειτουργεί από την Κυριακή σε χώρο μπροστά από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου,
σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας λειτουργεί από χτες σε χώρο δίπλα από το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου και έχει εξετάσει 8 ασθενείς, 5 εκ των οποίων κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Αυξημένη σημείωσε ήταν και η προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου χτες εξυπηρετήθηκαν 273 ασθενείς από όλες τις ειδικότητες.

Πρόσθεσε δε, πως οι κλινικές ειδικοτήτων έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους ασθενείς που έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της κρίσης και τα επαναπρογραμματίζουν σταδιακά. Το ίδιο συνέχισε, συμβαίνει και με τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο μεταξύ, χτες εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας της σχολής Πρώτων Βοηθειών ( Καλλιόπη), ο κ. Γιώργος Ιωακείμ, πρόσφερε προστατευτικό κουτί ( Cyprus Aerosol Box) για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου , το οποίο προσφέρει προστασία στους επαγγελματίες υγείας σε περίπτωση διασωλήνωσης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου ασθενή covid- 19.

O δρα Μουτήρης ανέφερε πως είναι το δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο στο οποίο τοποθετείται το προστατευτικό κουτί, που σκοπό έχει, όπως αναφέρθηκε να προσφέρει προστασία στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: